Musiikkia

MySpace on virtuaaliyhteisö, jonne voit tehdä oman käyttäjätunnuksen, olla muiden käyttäjien kaveri ja lähettää heille viestejä. Samalla siellä on useiden bändien ja muusikoiden profiili ja sitä kautta saa tietoja keikoista ja kuunnella joitain biisejä, joita he ovat profiiliinsa ladanneet. Facebookin suosion myötä MySpacen suosio on hiipunut, mutta se on yhä erinomainen paikka nimenomaan musiikintekijöille päästä esiin.

Mikseri on pienten suomalaisten bändien oma paikka. Voit etsiä musiikkia tyylisuunnan mukaan tai esittäjän tai biisin nimellä. Omaa musiikkia voi laittaa sinne jakoon ja muut käyttäjät voivat jättää kommenttejaan. Tätä kautta saa myös kuunnella musiikkia ja ladata sitä luvallisesti ilmaiseksi mp3:na.

Ilmaista musiikkia netistä sivulla on linkkejä erilaisiin nettiradoihin ja muihin musiikkipaikkoihin.

Sen sijaan on luvatonta ladata omia levyjään jakoon mihinkään vertaispalvelimille tai ladata sieltä musiikkia itselleen. Jos sellaisesta jää kiinni, siitä saa suuret sakot - myös alaikäinen. Jos lataat tällä tavalla oman suosikkiartistisi musiikkia, vähennät myös hänen mahdollisuuksiaan tehdä jatkossa lisää musiikkia, koska hän ei saa sitä omia tekijänoikeuspalkkioitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita omia kommentteja ja vinkkejä sivuille, joihin muiden pitäisi tutustua. Kaikki voivat kommentoida, mutta laita mukaan oma nimesi tai joku nimimerkki.