Äiti mitä ne tekee siellä autossa?

Vieläkin välillä varoitellaan ala-asteiden läheisyydessä autoista, jotka seisoskelevat ja houkuttelevat lapsia kyytiin.

Mutta miten voisi löytää helpommin nuoria? Ja ihan rauhassa ilman varoittelevia opettajia...

Hyvin suuri osa pedofiilien uhreista löytyy netin kautta. Esimerkiksi Messenger on oiva tapa pitää yhteyttä jonkun kanssa. Useat antavat itsestään aivan selvää tietoa. Niin helppoja vihjeitä, että niiden perusteella arvaa salasanatkin. Esimerkkinä tuttu tyttö, jolla oli profiilissa Houkutuksesta tämän vampyyrin kuva ja salasanan muistisääntönä, kuka on lempihahmosi... Joskus se "pari vuotta sinua vanhempi tosi fani" ei ehkä olekaan ihan sitä. Puhelinnumeroa hän saattaa kysyä tietyn väliajoin muutamaan kertaan, kunnes vihdoin suostuu sen antamaan.

Nuorilla on usein jonkin verran rahaa käytössään, mutta ei niin paljon, etteikö aina voisi houkutella vaatteilla (mulla olisi täällä kasa liian pieniä merkkifarkkuja, haluatko tulla sovittamaan jos otat jotkut niistä tai satutko siideristä tykkäämään - olisi korillinen, jota en itse juo). Ja vaikka sinulle lähetettäisiin valokuva, niin mietipä miten helppoa on löytää jostain galleriasta mukavan näköinen sinun ikäisesi kaveri ja käyttää tämän kuvaa!

Jos aiot tavata jonkun, tee se aina julkisella paikalla esimerkiksi kahvilassa. Kerro jollekin kaverillesi, minne olet menossa ja milloin. On hyvä, jos hän voi olla myös jossain lähettyvillä ja saapua paikalle auttamaan sinut pois hankalasta tilanteesta tarpeen vaatiessa. Jotkut ihmiset osaavat käyttäytyä miellyttävästi ja syyllistämään toisen, jos hän yrittää lähteä.

Olen itsekin tavannut nykyisen aviomieheni internetin kautta enkä väitä, että kaikki tapaamiset ovat suuria uhkia. Ensimmäisellä kerralla on vain suojattava selustansa hyvin, sillä nimenomaan netissä yritetään etsiä hyväuskoisia höynäytettäviä. Ethän mene normaalistikaan kaupungilla jonkun oudon tyypin mukaan, jos hän tulee luoksesi sanomaan, että kiva Pete Parkkos-paita. Satun olemaan hänen suuri faninsa ja hyvä kaverinsa. Yleensä suorassa kasvokkaiskontaktissa tällaisessa tilanteessa oltaisiin melko varovaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita omia kommentteja ja vinkkejä sivuille, joihin muiden pitäisi tutustua. Kaikki voivat kommentoida, mutta laita mukaan oma nimesi tai joku nimimerkki.