Keskustelut ja irc

IRC tarkoittaa oikeastaan internet relay chat. Chat-ryhmiä on netissäkin eli niitä voi käyttää ilman eri ohjelmaa esimerkiksi suomi24. Voit myös ladata koneellesi ohjelman, jolla voit osallistua erilaisiin irc-ryhmiin, saat ohjeita ircaukseen esimerkiksi irc-galleriasta .

Ohjelmaksi voit ladata mIrc:in, josta saat ilmaisen kokeiluversion ainakin kuukauden ajaksi. Toinen samanlainen ohjelma on ilmainen Xchat



Keskusteluryhmät ovat sen sijaan enemmän kuin ilmoitustauluja, joihin jätät näkyviin oman viestisi, jonka muut näkevät ja voivat vastata siihen. Näiden kautta voi saada nopeasti vastauksen esimerkiksi tietoteknisiin ongelmiin. Suomi24 on erittäin suosittu keskustelupaikka ja sieltä löytyy monia keskusteluita eri harrastuksista, eri ikäryhmille jne.

Muista, että ryhmässä kannattaa käyttäytyä yhtä fiksusti kuin käyttäytyisit oikeassa elämässä muiden kanssa keskustellessasi. Käytä nimimerkkiä, älä kerro omaa nimeäsi tai puhelinnumeroasi äläkä puhu muista oikealla nimellä tai jaa kenenkään yhteystietoja. Ei myöskään sähköpostiosoitetta. ÄLÄ HUUDA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita omia kommentteja ja vinkkejä sivuille, joihin muiden pitäisi tutustua. Kaikki voivat kommentoida, mutta laita mukaan oma nimesi tai joku nimimerkki.