Tiedonhaku

Kun haet tietoa, muista että mikään hakukone ei ole täydellinen eikä löydä kaikkea. Kannattaa käyttää useampaa hakusanaa. Kun käytät jotain kiinteää ilmaisua, käytä lainausmerkkejä, esimerkiksi "klassinen musiikki". Googlen tarkennettu haku antaa oikein hyvät mahdollisuudet määritellä, millaisia tuloksia haluat löytää.

Muita hakukoneita Yahoo, AllTheWeb, englanninkielinen Google - koska englanninkielinen Google on vielä laajempi. Siellä on esimerkiksi useampia hakumahdollisuuksia.

Wikipedia sisältää paljon hyviä tietosanakirjamaisia artikkeleita. Ne voivat vaihtua hetkellä millä hyvänsä, koska ylläpitäjiä on monia. Virheellinen tieto ilmiannetaan ja se poistetaan yleensä hyvin nopeasti. Kannattaa kuitenkin tarkistaa kaksi kertaa ja myös jostain muusta lähteestä. Jos löydät saman tiedon muualtakin, voit jo uskoakin sen. Kun katsot nettisivuja, katso aina, kuka sivun on tehnyt. Mikä sen osoite on, kuka ylläpitää sitä, milloin se on päivitetty viimeksi. Näin voit paremmin myös suhtautua sen tarjoamaan tietoon.

Aihehakemistot tarjoavat linkkejä eri sivustoille aiheen mukaan. Eräs suosituimpia on Makupalat, jota Hämeenlinnan kaupunginkirjasto ylläpitää aktiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita omia kommentteja ja vinkkejä sivuille, joihin muiden pitäisi tutustua. Kaikki voivat kommentoida, mutta laita mukaan oma nimesi tai joku nimimerkki.